ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ζευγάρι υιοθετεί και φροντίζει παιδιά με λίγους μήνες ζωής

Από το 2012, η Κόρι Σάλτσερτ και ο σύζυγός της, Μαρκ, υιοθετούν και φροντίζουν παιδιά που έχουν λίγους μήνες ζωής λόγω ανίατων ασθενειών και έχουν εγκαταλειφθεί απ’ τη βιολογική τους οικογένεια.

Πρόσφατα, όμως, η Κόρι αποφάσισε να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό: να φροντίσει ένα παιδί με αντίστοιχα προβλήματα ως ανάδοχος, αλλά σε συνεργασία με τη βιολογική του μητέρα, η οποία δεν διαθέτει τα εφόδια να το κάνει μόνη της.

Η μικρή Κάσιντι γεννήθηκε τον Ιούλιο του ‘19 χωρίς αναπνοή. «Ο ομφάλιος λώρος της μικρής είχε τυλιχθεί γύρω απ’ τον λαιμό της δύο φορές. Οι γιατροί κατάφεραν να αποκαταστήσουν την αναπνοή της μετά από 5 λεπτά, αλλά αυτό προκάλεσε πολλές επιπλοκές.», λέει η Κέιτι Μπόσγουελ, η μαμά της. Η Κέιτι έχει ακόμα δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων χρήζει επίσης ειδικής φροντίδας. Για την νεαρή μητέρα, δύο παιδιά με ειδικές ανάγκες ήταν μια τεράστια πρόκληση για τις δυνατότητές της.Κάπως έτσι, η Κόρι Σάλτσερτ έγινε η θετή μητέρα της Κάσιντι σε μια προσπάθεια να της παράσχει όλη την απαραίτητη ιατρική βοήθεια χωρίς νομικά και διοικητικά εμπόδια. «Στο νοσοκομείο δεν ήξεραν πόσους μήνες ζωής έχει το παιδί και δεν ήθελα με τίποτα να πεθάνει στο σπίτι, στα χέρια μου», λέει η Κέιτι, Ευτυχώς, η κοινωνική λειτουργός μου υπόδειξε τη λύση της Κόρι, για να γίνει ανάδοχος μητέρα.

Είναι γεγονός πως ακούγοντας αυτό που κάνει η Κόρι και ο σύζυγός της, οι άνθρωποι φαντάζονται τα χειρότερα για τους βιολογικούς γονείς των παιδιών. Η περίπτωση της Κέιτι, όμως, είναι διαφορετική, αν και καθόλου σπάνια, αφού είναι φυσιολογικό για μια μαμά να μην μπορεί να δώσει την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε ένα – πόσο μάλλον σε δύο – παιδί με τόσο εξειδικευμένες ανάγκες.«Βλέποντας αυτά τα παιδιά με τις ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρουν, δεν σκεφτόμαστε το τέλος, αλλά το πως θα τους δώσουμε το καλύτερο δυνατόν τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Η Κάσιντι, για παράδειγμα, έχει φτάσει τα 2 χρόνια, έχει τη μαμά της δίπλα και ταυτόχρονα την δική μας φροντίδα που μπορεί να κάνει τη ζωή της λίγο καλύτερη.», λέει η Κόρι.

«Σε περιπτώσεις σαν της Κέιτι δεν παίρνουμε τη θέση της μητέρας, αλλά χτίζουμε μια μεγαλύτερη, πιο ασφαλή οικογένεια για το παιδί. Η Κέιτι συμμετέχει πολύ ενεργά, είναι παρούσα και βοηθάει με όλα, έστω και από απόσταση», συνεχίζει η Κόρι.

Η ίδια η μαμά της Κάσιντι δηλώνει ευγνώμων για την παρουσία των Σάλτσερτ στη ζωή τους και για την αγάπη που έχουν δείξει στην κόρη της. «Παραχώρησα, κατά κάποιον τρόπο, την μικρούλα μου στην Κόρι επειδή σιγουρεύτηκα ότι δίπλα της θα είναι πιο ασφαλής από οπουδήποτε αλλού και την ευχαριστώ πολύ που με αφήνει να έχω τον πρώτο λόγο στη ζωή της, ως μαμά», συμπληρώνει.


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button