ΖΩΑ

50 γάτες κληρονόμησαν την περιουσία πλούσιου Γάλλου στη Ρωσία

Ένας γενναιόδωρος Γάλλος φιλάνθρωπος άφησε την περιουσία του σε μια ομάδα από γάτες που ζουν στο υπόγειο του Κρατικού Μουσείου Ερμιτάζ στη Ρωσία.

Περίπου 50 γάτες ζουν στο διάσημο μουσείο της Αγίας Πετρούπολης το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια έργα τέχνης στις μεγαλοπρεπείς του εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και το χειμερινό ανάκτορο της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με το μουσείο, οι γάτες φιλοξενούνται σε αυτό από την εποχή της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, η οποία βασίλευσε από το 1741 έως το 1761. Η Μεγάλη Αικατερίνη, ιδρύτρια του Ερμιτάζ, έδωσε στις γάτες τον τίτλο των προστάτιδων των γκαλερί τέχνης, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, σημειώνοντας ότι οι γάτες στεγάστηκαν σε αυτό για να κρατήσουν μακριά τα τρωκτικά από τις εγκαταστάσεις.
γάτες

Πλέον, οι γάτες βρίσκονται υπό τη φροντίδα του προσωπικού του μουσείου και διάφορων εθελοντών, ενώ η επιβίωσή τους στηρίζεται οικονομικά εν μέρει σε δωρεές. Έτσι, τα ζώα λαμβάνουν τακτική  περίθαλψη από τοπικούς κτηνιάτρους, ενώ έχουν αποκτήσει ακόμη και το δικό τους…πλυντήριο.

Ο γενικός διευθυντής του μουσείου, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο ανώνυμος Γάλλος φιλάνθρωπος είχε τόσο λατρεία με τα ζώα που τους άφησε ένα μικρό ποσό στη διαθήκη του. Σύμφωνα με τον Πιοτρόφκσι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα για την επισκευή των υπογείων του μουσείου, όπου ζουν οι γάτες.

«Ο φίλος μας από τη Γαλλία έκανε κάτι καλό. Η κίνησή του αποτελεί έξοχη προβολή τόσο για τις γάτες, όσο και για την κοινωνική προσφορά. Το ποσό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά το γεγονός ότι τις συμπεριέλαβε στην διαθήκη του και τώρα βρισκόμαστε σε σχετική επικοινωνία με τους Γάλλους δικηγόρους του είναι και σημαντικό, και ενδιαφέρον», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο ίδιος πάντως ο Γάλλος ανώνυμος ευεργέτης δεν είναι ο μοναδικός που υπέκυψε στη γοητεία των γατών καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Βλαντιμίρ Φορτόφ, ήταν «διαρκής φίλος» για τις γάτες του Ερμιτάζ. Ο Φορτόφ, που πέθανε τον περασμένο μήνα, μερικές φορές περνούσε από το μουσείο και άφηνε χρήματα για τις γάτες, είπε ο Πιοτρόφσκι.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button