ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η νέα καμπάνια του ΕΚΠΑ με θέμα «Ο ρατσισμός δεν έχει θέση εδώ»

Η καμπάνια «Ο ρατσισμός δεν έχει θέση εδώ» στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Η καμπάνια «Ο ρατσισμός δεν έχει θέση εδώ» δημιουργήθηκε από το έργο «REVERT Project: Resilience without ViolencE, Resistance without haTe in Public Transport» το οποίο στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στο πλαίσιο των δημόσιων μεταφορών και υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – Εργαστήριο Ψυχολογίας Επικοινωνίας & Μέσων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), την ΑΜΚΕ «Συν-ειρμός», την ΜΚΟ «Almasar» και τη συμβουλευτική εταιρεία CMT Prooptiki.

Η καμπάνια μας καλεί να συμβάλλουμε ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στις δημόσιες συγκοινωνίες, προωθώντας την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη όλων των επιβατών.

ρατσισμός

Επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του επιβατικού κοινού, η καμπάνια «Ο ρατσισμός δεν έχει θέση εδώ» ενθαρρύνει όλους μας -μάρτυρες και θύματα ρατσιστικών περιστατικών- να ενεργοποιηθούμε, να βοηθήσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας, καταγράφοντας ρατσιστικά περιστατικά τα οποία διαδραματίστηκαν μέσα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς η ανάγκη καταγραφής τους στις αρμόδιες αρχές, θεωρείται απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου και τη λήψη σχετικών μέτρων ή ενεργειών.

Στο πλαίσιο της δράσης της καμπάνιας, στην περίπτωση που κάποιος γίνει μάρτυρας ή/και θύμα ρατσιστικού συμβάντος, προτείνεται να ακολουθήσει το τρίπτυχο «Πλησίασε – Βοήθησε – Δράσε» λαμβάνοντας υπόψιν του και τη δική του ασφάλεια:

Αν είσαι μάρτυρας ρατσιστικού συμβάντος

  • πλησίασε το θύμα και προσπάθησε να το καθησυχάσεις
  • αγνόησε το θύτη
  • κάλεσε το 11414
  • μοιράσου την εμπειρία σου εδώ

Αν είσαι θύμα ρατσιστικού συμβάντος

  • παρέμεινε ψύχραιμος
  • ζήτα βοήθεια από άλλους επιβάτες
  • κάλεσε το 11414
  • μοιράσου την εμπειρία σου εδώ

Η καμπάνια έχει ξεκινήσει απο την 1η Δεκεμβρίου 2020, θα έχει διάρκεια 2 μήνες και θα πραγματοποιείται σε γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ που εξυπηρετούν περιοχές με μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών και προσφύγων. Εκτός από τις αφίσες μέσα στα οχήματα, τα βασικά μηνύματα της καμπάνιας θα προβάλλονται και διαδικτυακά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η καμπάνια υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου REVERT που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, ισότητα και Ιθαγένεια (2014-2020)» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button