Αλόννησος: Διάσωση φώκιας στο λιμάνι από Σουηδούς τουρίστες (video)

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με κομμένη την ανάσα ντόπιοι και τουρίστες παρακολούθησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης μιας ενήλικης φώκιας στο Πατητήρι Αλοννήσου.

Το όμορφο θηλαστικό, στην προσπάθειά του να στριφογυρίσει όπως κολυμπούσε, εγκλωβίστηκε με τα σχοινιά τουριστικών σκαφών, που ήταν δεμένα στο λιμάνι.

Όσο προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί, τόσο έσφιγγαν τα σχοινιά γύρω από το λαιμό του σαν θηλιά.

Έλληνες και ξένοι τουρίστες που βρέθηκαν στο λιμάνι δίστασαν να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό της φώκιας, μέχρις ότου ένα ζευγάρι Σουηδών τουριστών, που έκαναν τις διακοπές τους στο νησί, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δράσουν, με κίνδυνο να τραυματιστούν, καθώς η φώκια ήταν σε στρες και μπορούσε να τραυματίσει σοβαρά τους διασώστες της.

Η θαρραλέα Σουηδέζα έσπευσε πρώτη και άρχισε τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της φώκιας. Δευτερόλεπτα αργότερα, ακολούθησε ο σύζυγός της. Μάλιστα, παραλίγο να πέσουν και οι δύο στη θάλασσα, καθώς η φώκια με τις δαγκωνιές της έσκισε τον αεροθάλαμο του τέντερ και αυτό ξεφούσκωσε.

Λίγο πριν είναι αργά για τη φώκια και λίγο πριν πέσει το ζευγάρι των Σουηδών στο νερό, ο ιστιοπλόος έκοψε το σχοινί και η φώκια απελευθερώθηκε προς μεγάλη ανακούφιση των παρευρισκομένων. Η φώκια, μέσα σε δευτερόλεπτα, χάθηκε στα νερά της Αλοννήσου.

Δείτε τη διάσωση της φώκιας στο βίντεο που ακολουθεί:

http://https://www.youtube.com/watch?v=ZObQoNGNgyA

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -