ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Γλυφάδας: Δωρεάν Tablet στους μαθητές για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

«Η μάθηση είναι δικαίωμα για όλους» τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, πρωτοπορώντας ξανά. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τα παιδιά προκειμένου να μην στερηθούν το θεμελιώδες δικαίωμα της Γνώσης, παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας μένοντας σπίτι. Έτσι, ο Δήμος Γλυφάδας δίνει δωρεάν Tablet σε όλους τους μαθητές που το έχουν ανάγκη, για να μη λείψει η τηλεκπαίδευση από κανένα παιδί που δεν διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή!!!

Ο Δήμος Γλυφάδας θα παραδώσει άμεσα στους μαθητές από ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας, ύστερα από δωρεά της εταιρείας ACTIVE και του προέδρου της Γιάννη Στασινόπουλου.

Μια μεγάλη προσφορά στις οικογένειες της πόλης

Γιώργος Παπανικολάου

Η μάθηση είναι δικαίωμα για όλους – είτε στο σχολείο είτε στις έκτακτες συνθήκες που ζούμε μέσω τηλεκπαίδευσης. Δεν θέλουμε κανένα παιδί να τη στερηθεί επειδή δεν έχει έναν υπολογιστή ή ένα τάμπλετ σπίτι του για να συμμετέχει“, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: “Η πρώτη εκτίμηση που κάναμε είναι ότι περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες στη Γλυφάδα μας δεν έχουν το απαραίτητο αυτή την εποχή εργαλείο μάθησης.

Αυτά τα 200 tablets τα προσφέρουμε άμεσα, μετά από δωρεά της εταιρείας ACTIVE και του προέδρου της Γιάννη Στασινόπουλου, τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου μας και για τη γενναιόδωρη προσφορά, σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο.

Τα tablets, μάρκας Lenovo, θα διανεμηθούν, στους μαθητές από κάθε σχολική βαθμίδα (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) που τα έχουν ανάγκη, από τους διευθυντές των σχολείων – που έχουν την καλύτερη εικόνα για τα παιδιά που δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην τηλεκπαίδευση – με συντονισμό από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περικλή Δορκοφίκη.

Είναι αυτονόητο ότι εφόσον υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, θα καλυφθούν και αυτές.

Κανένα παιδί δεν θα μείνει μόνο του στη μάχη αυτή, κανένα παράθυρο γνώσης δεν θα μείνει κλειστό”.

Η ευχαριστήρια επιστολή από το Δήμο Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ACTIVE και τον Πρόεδρό της Γιάννη Στασινόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και για τη γενναιόδωρη προσφορά 200 tablets μάρκας Lenovo, τα οποία θα διανεμηθούν στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων της πόλης μας, ώστε να μην υπάρχει κανείς χωρίς πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, κινήσεις όπως αυτή είναι συγκινητικές, ευεργετικές και αποτελούν όαση για όλους μας.

Δείτε ακόμη:

Εξ αποστάσεως διδασκαλία: ένα πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button