ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τυφλός ορειβάτης κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ!

Τυφλός ορειβάτης κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ, αποδεικνύοντας πως αρκεί να είσαι αποφασισμένος για να πετύχεις τον στόχο σου.

Ο Τζανγκ Χονγκ ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου από την πλευρά του Νεπάλ και έγινε ο πρώτος άνθρωπος με προβλήματα όρασης στην Ασία και ο τρίτος στον κόσμο που ανέβηκε στο Έβερεστ.

«Δεν έχει σημασία αν έχεις αναπηρία ή όχι, αν έχεις χάσεις την όρασή σου ή αν δεν έχεις πόδια ή χέρια, αν είσαι αποφασισμένος αρκεί, μπορείς πάντα να ολοκληρώσεις κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν», υπογράμμισε ο τυφλός ορειβάτης.

Ο 46χρονος Κινέζος ολοκλήρωσε την ανάβαση των 8.849 μέτρων στα Ιμαλάια στις 24 Μαΐου, μαζί με τρεις οδηγούς ορειβατών και επέστρεψε στον καταυλισμό που αποτελεί τη βάση της ομάδας την Πέμπτη.

Γεννημένος στην πόλη Τσονγκίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, ο Τζανγκ έχασε την όρασή του όταν ήταν 21 ετών, λόγω γλαυκώματος. Έμπνευσή του αποτέλεσε ο Έρικ Γουαϊνμέιερ, ο τυφλός Αμερικανός ορειβάτης που ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ το 2001 και έτσι ξεκίνησε να προπονείται υπό την καθοδήγηση του οδηγού ορειβατών και φίλου του Τσιανγκ Τζι.«Φοβόμουν πολύ, δεν μπορούσα να δω πού πήγαινα, δεν μπορούσα να βρω το κέντρο της βαρύτητάς μου, έτσι κάποιες φορές έπεφτα. Συνέχισα όμως να σκέφτομαι πως παρότι ήταν δύσκολο, έπρεπε να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες, είναι στοιχείο της ορειβασίας, υπάρχουν δυσκολίες και κίνδυνοι – αυτό είναι το νόημα της ορειβασίας», επεσήμανε ο τυφλός ορειβάτης.

Το Νεπάλ άνοιξε ξανά το Έβερεστ για τους ξένους ορειβάτες τον περασμένο Απρίλιο, καθώς δεν επιτρεπόταν η ανάβαση, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button