Εφαρμογή ελέγχει με AI την υγεία του σκύλου ή της γάτας σας μέσω φωτογραφιών

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Οι φωτογραφίες των κατοικιδίων σας θα μπορούσαν πέρα από γλυκά και ευχάριστα στιγμιότυπα να χρησιμοποιηθούν και για τη διάγνωση προβλημάτων υγείας.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή TTcare, που αναπτύχθηκε από τη νοτιοκορεατική εταιρεία AI for Pet, χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να αναλύσει φωτογραφίες του ζώου και να προβεί σε διάγνωση προβλημάτων όπως παθήσεις στα μάτια, το δέρμα ή τις αρθρώσεις.

Τα μοντέλα μηχανικής μάθησης της TTcare έχουν εκπαιδευτεί σε «πάνω από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες», επιτρέποντάς του έτσι να διαγνώσει προβλήματα υγείας σε σκύλους και γάτες με ακρίβεια άνω του 90%.

Εάν το σύστημα εντοπίσει κάτι, η εφαρμογή θα σας προτείνει τι να κάνετε για προληπτική φροντίδα ή θα σας προτείνει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Πέρα από τις διαγνώσεις και τις συμβουλές, το TTcare περιλαμβάνει οδηγούς για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, όπως πράγματα που πρέπει να προσέξετε στα κόπρανα, και παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υγείας ή σε περίπτωση εξαφάνισης ενός κατοικίδιου ζώου.Υπάρχει επίσης η δυνατότητα καταγραφής της υγείας του κατοικίδιου ζώου σας, μέσω του βάρους και της διατροφής του, καθώς και των ημερομηνιών εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμογή στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των επισκέψεων στον κτηνίατρο, οι οποίες μπορεί να συνεπάγονται υπερβολικά έξοδα ακόμη και για πιο «αμελητέες» παθήσεις.

«Τώρα, μπορείτε να ελέγχετε την υγεία τους πιο συχνά και εύκολα και να εντοπίζετε τα μη φυσιολογικά συμπτώματα νωρίς», αναφέρει η AI for Pets.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -