Έσβησαν κεράκια στο βυθό… on a single breath! Μια Γιορτή γενεθλίων διαφορετική!!!

Δείτε επίσης

Chrisa Sarantopoulou
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ο δύτης – φωτογράφος Στέφανος Κόντος και η ομάδα του On a single Breath, που σημαίνει με «μια μόνο ανάσα» δημιουργούν και υλοποιούν δράσεις και εκθέσεις στοχεύοντας σε ένα μοναδικό πάντρεμα της ελεύθερης κατάδυσης και της περιπέτειας με την τέχνη και τον πολιτισμό!

Καταδύονται με μια ανάσα, με άπνοια, που δεν είναι τίποτε άλλο από την ελεύθερη κατάδυση χωρίς την χρήση αναπνευστικού εξοπλισμού!!!

Γράφει η Χρύσα Σαραντοπούλου

Με την τόλμη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα που τους διακρίνει έκαναν και κάτι που μοιάζει απίστευτο!!! Μια Γιορτή γενεθλίων διαφορετική… από τις άλλες!!!

Στις 3/7/2020 ο φωτογράφος Στέφανος Κόντος και ο Πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης Tony Helm, μοιράζονται την ίδια ημερομηνία γενεθλίων!

Έτσι, αντί να κλείσουν κάποιο τραπέζι σε παραλιακό μπαρ, αντί να μαζευτούν σε κάποιο σπίτι ή να πάνε για φαγητό, αποφάσισαν να σβήσουν τα κεράκια τους κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας απάνω σε ένα ναυάγιο στον βυθό!!!

Δεκάδες υποβρύχια φωτιστικά σώματα και 160.000 lumens φώς δημιούργησαν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό. Με παρέα κοπάδια από ψάρια και καλαμάρια, οι δύτες της ομάδας έζησαν την ιδιαίτερη αυτή βραδιά με ένα τρόπο μου μόνο εκείνοι μπορούν…

on a single breath

Το 2018 μας χάρισαν την “The Underwater Gallery” σε ένα υποβρύχιο σπήλαιο στην Αμοργό και τώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη το «The Underworld project» ,μια ξεχωριστή προσπάθεια για να κάνουν την τέχνη περιπέτεια, και την περιπέτεια τέχνη συνδυάζοντας την ελληνική μυθολογία με την ελεύθερη κατάδυση.

WRECKS ALIVE

Το project φωταγώγησης και παρουσίασης των ναυαγίων σε νυχτερινή κατάδυση είναι μια ιδέα που αναπτύσσει εδώ και 3 χρόνια ο Στέφανος Κόντος. Με ειδικές κατασκευές και εξοπλισμό υποβρύχιας κινηματογράφησης, η ομάδα της “on a single breath” φωταγωγεί και «επαναφέρει στην ζωή» ναυάγια χαμένα στο βυθό εδώ και 10ετίες.

Πολλές καταδύσεις αναγνώρισης, μελέτη φωτισμού και μετά μια διαδικασία εγκατάστασης που διαρκεί ώρες, πραγματοποιούνται όλα, με μια ανάσα, αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει οποίον έχει την τύχη να βρεθεί κοντά τους.

on a single breath

Η βραδινή κατάδυση είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία και όταν αυτή γίνεται σε ναυάγια στην ανοιχτή θάλασσα, τότε ο δύτης βιώνει πολύ έντονα και μοναδικά συναισθήματα.

Καμία περιγραφή, όμως, δεν είναι αρκετή για να αποδώσει αυτό που πραγματικά νιώθει ο ελεύθερος δύτης σε αυτές τις συνθήκες. Ένα ταξίδι στο διάστημα, ένα ταξίδι στον χρόνο, με τα φώτα των ισχυρών φακών να σκίζουν το σκοτάδι και τις σκιές των υποβρυχίων πλασμάτων να περιτριγυρίζουν το ναυάγιο…

Στέφανος Κόντος

Χρόνια πολλά και υποβρύχια Στέφανε και Tony!!!

on a single breath


Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -