ΒΙΒΛΙΑ

Gemini – Ήρα Βλάχου |Ένα βιβλίο για την αδερφική αγάπη

Γράφει η Χρύσα Σαραντοπούλου

Gemini: Η Λίζα και ο Αζίλ, δίδυμα αδέρφια με όνομα – καθρέπτης.

Κτιμένη: Ένα χωριό κοντά στην Καρδίτσα, με μια λίμνη που καθρεπτίζεται όλη η αλήθεια του κόσμου τούτου.

Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω βιβλίο της χρονιάς, ειδικά μέσα σε μια χρονιά που έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη την αγάπη και πόσο μάλλον την αγάπη της οικογένειάς μας.

Gemini της Ήρας Βλάχου από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο


Το Gemini της Ήρας Βλάχου είναι ένα βιβλίο για την αδερφική αγάπη, τον μακρύτερο ισχυρότερο δεσμό της ζωής μας κατά το πέρασμα των χρόνων. Κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να τον σπάσει. Καμιά δυσκολία δεν μπορεί να ραγίσει αυτήν την αγάπη. Ο χρόνος, η απόσταση, τα προβλήματα, οι παρεξηγήσεις, είναι απλά αγκάθια που η ζωή θα φέρει για να αποδείξει τη δύναμη αυτού του δεσμού.

Το Gemini της Ήρας Βλάχου είναι όμως και ένα βιβλίο για το άτομο στην ολότητά του. Πώς ο άνθρωπος παλεύει με τα σκοτάδια του, τα μυστικά του, τους “δράκους” του και πώς το φως μπορεί να τα ξορκίσει και να βρει τη δύναμη να ξαναρχίσει από την αρχή, εξαγνισμένος.

Διαβάζοντας το, ταξιδεύω νοητά στο χωριό Κτιμένη στην Καρδίτσα! Μαγευτικές εικόνες ξεδιπλώνει η φαντασία μου.

Στην καρδιά μου όμως είναι κλεισμένοι οι δύο ήρωες τούτου του βιβλίου.
Λίζα και Αζίλ – Gemini (δηλ. δίδυμοι)

Όνομα-καθρέφτης!
Στην αντανάκλαση βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Δύο αδέλφια (δίδυμα) που με τα χρόνια απομακρύνθηκαν και τώρα αναζητούν την αλήθεια, την αγάπη, την επαφή.

Η συγγραφέας Ήρα Βλάχου αντιμετωπίζει τους ήρωες με τρυφερότητα και προσπαθεί να ενώσει τα δίδυμα κομμάτια στο παζλ της ψυχής τους. Και για άλλη μια φορά η πένα της αγγίζει βαθιά κοινωνικά θέματα με σεβασμό και ευαισθησία.

Ανάσες μου δίνει το βιβλίο. Απαντήσεις παίρνω σε αυτά που χρόνια ψάχνω. Γαλήνη νιώθω.
Τρεις τους έχω! Τρία αδέρφια “ψυχοσωματοφύλακες”! Και τρέχω ευθύς να τους αγκαλιάσω!

Gemini

 

Από το οπισθόφυλλο:

«Να σας ζήσουν, κυρία, να σας ζήσουν! Γερά και δυνατά! Μπορώ να τα δω; Κουκλάκια είναι! Σας μοιάζουν, κυρία! Ο κύριος είπε πως θα διαλέξετε εσείς ονόματα!»

«Το κορίτσι που ήρθε πρώτο, θα το ονομάσουμε Λίζα. Το αγόρι Αζίλ. Όνομα-καθρέφτης. Όταν κοιτάζονται στα μάτια, να βλέπουν τον εαυτό τους».

«Αυτό είναι σίγουρο, κυρία! Σαν δυο σταγόνες νερό μοιάζουν! Και μ’ ένα σμπάρο, δυο τριγώνια! Θα κουραστείτε λίγο τώρα αλλά μόλις ξεπεταχτούν, θα ηρεμήσετε!»

«Πάψε, ανόητη! Παιδιά έκανα, όχι κουτάβια! Όταν είσαι γονιός, δεν ηρεμείς ποτέ. Αέναος αγώνας είναι η ζωή κι εμείς οι αθλητές της».

Θα το βρείτε εδώ: ydroplanobooks.gr και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ήρα Βλάχου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει κι εργάζεται ως παιδαγωγός. Το 2020 κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η Αλλαγή» καθώς επίσης και το παραμύθι «Ο γιατρός του γέλιου» από τις εκδόσεις 24 Γράμματα.

 


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button