ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κλιμάκιο του δήμου Αγίας Βαρβάρας στα σχολεία για προστασία από την εποχική γρίπη

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την εποχική γρίπη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχολικές μονάδες. Ειδικό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη των υπηρεσιών υγείας, παιδείας, τεχνικών υπηρεσιών και καθαριότητας, από 30 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχει δραστηριότητα της εποχικής γρίπης, η οποία- όπως κάθε χρόνο- αναμένεται να συνεχίσει έως τα μέσα Μάρτη.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (χρόνια καρδιολογικά, αναπνευστικά προβλήματα, ανοσοκαταστολή) διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές, οι οποίες πάντως μπορούν να εμφανιστούν και σ’ ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων. Υπενθυμίζεται ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στη χώρα αυτήν την περίοδο, γι αυτό και επιβάλλεται προσοχή στην εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:

  • Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και της αναπνευστικής υγιεινής (π.χ. κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος).
  • Η αποφυγή συγχρωτισμού
  • Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών.
  • Ο εμβολιασμός

Σχολικές  Μονάδες

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την εποχική γρίπη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχολικές μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη των υπηρεσιών υγείας, παιδείας, τεχνικών υπηρεσιών και καθαριότητας, το οποίο από 30 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιήσει επισκέψεις με σκοπό την καταγραφή των αναγκών θέρμανσης, καθαριότητας και απολύμανσης καθώς και ελέγχου του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης και την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος επισημανθεί.

Αποστέλλεται επίσης σε όλα τα σχολεία το απαραίτητο υλικό και εξοπλισμός.

Επίσης προγραμματίζεται άμεσα η ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών αλλά και του γενικού πληθυσμού καθώς και των ευάλωτων ομάδων και όλων των φορέων του δήμου με ομιλίες, έντυπο υλικό και ηλεκτρονική ενημέρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, Σερίφου 2, τηλέφωνο 2105690436.


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button