Friday, 5 December 2025

Νηστίσιμο και vegan κέικ σοκολάτας με …αβοκάντο!

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR . * Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

Το πιο λαχταριστό κέικ σοκολάτας, χωρίς αυγά και βούτυρο που θα λατρέψετε. Είναι vegan, νηστίσιμο και άκρως υγιεινό!

Γράφει η Αντωνία Μαρκάκη

Όταν το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε από την υφή και την πλούσια γεύση του, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασσικά και πολύ θερμιδογόνα κέικ που κυκλοφορούν. Η συνταγή απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, vegan αλλά και άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Και φυσικά είναι η κατάλληλη συνταγή για τη περίοδο της νηστείας!

Υλικά

♠1 ώριμο αβοκάντο, πολτοποιημένο
♠2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
♠1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
♠1/4 κούπας ελαιόλαδο
♠3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Προτιμήστε αλεύρι ολικής αλέσεως για πιο υγιεινή επιλογή ή οποιοδήποτε άλευρο χωρίς γλουτένη)
♠2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
♠2 φλιτζάνια νερό
♠5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο ή μαύρη σοκολάτα
♠2 φλιτζάνια ζάχαρη καρύδας ή λευκή
♠2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
♠2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
♠250γρ σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

♠Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

♠Στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ.

♠Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο και το λευκό ξύδι, το αβοκάντο, το νερό, και το εκχύλισμα βανίλιας. Όταν ομογενοποιηθούν, προσθέστε τη ζάχαρη.

♠Ρίξτε αυτό το μείγμα στο μίγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά.

♠ Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μείγμα ομοιόμορφα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και φουρνίστε.

♠Μετά από 40 λεπτά ελέγξτε να δείτε αν είναι έτοιμο. Στη συνέχεια, αφήστε το κέικ να κρυώσει.

♠Λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα και περιχύστε την πάνω από το χλιαρό κέικ.

Extra tip

♠Αν θέλετε το κέικ σας να έχει ενδιάμεσες επιστρώσεις σας προτείνω μια ελαφριά κρέμα, ομογενοποιώντας τα εξής υλικά:
2 ώριμα αβοκάντο, πολτοποιημένα
5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο ή μαύρη σοκολάτα
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Είμαι σίγουρη πως αν τη φτιάξετε μία φορά θα την καθιερώσετε στις επιλογές σας!

♥Καλή επιτυχία♥

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ

 

 

Δείτε επίσης:

Πίτα Γύρος με Μανιτάρια – Vegan & Νηστίσιμο

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!