ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά που έχει γίνει

Η πολυαναμενόμενη επική σειρά φαντασίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» θα είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική σειρά που έγινε ποτέ.

Το Amazon Studios θα δαπανήσει 465 εκατ. δολάρια μόνο για την πρώτη σεζόν, ποσό κατά πολύ υψηλότερο σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις που έφεραν το συνολικό κόστος της παραγωγής στα 500 εκατ. δολάρια.

Το αστρονομικό ποσό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, Στιούαρτ Νας -ο οποίος έκανε και τη δήλωση περί της πιο ακριβής τηλεοπτικής σειράς που έγινε ποτέ- στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας στο οποίο επίσης αναφέρεται ότι το στούντιο σχεδιάζει να γυρίσει εν δυνάμει πέντε σεζόν της σειράς στη Νέα Ζηλανδία (όπου γυρίστηκαν άλλωστε και οι ταινίες), πιθανώς και spinoff που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το 2017 η Amazon έδωσε 250 εκατ. δολάρια για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του franchise (επικρατώντας της προσφοράς του Netflix), ενώ προκειμένου να υπάρχει μία τάξη μεγέθους, ας ληφθεί υπόψη ότι το Game of Thrones του HBO κόστισε 100 εκατ. δολάρια ανά σεζόν, με τη δαπάνη κάθε επεισοδίου να κυμαίνεται από 6 εκατ. στην πρώτη σεζόν έως 15 εκατ. στην όγδοη σεζόν.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι το budget για τις επόμενες σεζόν της σειράς «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» θα είναι κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με της πρώτης. Οι δαπάνες για τη δημιουργία ενός ολόκληρου φανταστικού κόσμου, πρωτίστως σκηνικά και κοστούμια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε όλη τη σειρά, είναι πολύ μεγαλύτερες.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button