ΖΩΑΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο Δημήτρης Μάρδας εξημέρωσε αλεπού και την έχει κατοικίδιο στο σπίτι του! (vid & φωτο)

Ο Δημήτρης Μάρδας έχει αλεπού στον... λαχανόκηπο του!

Ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός, Δημήτρης Μάρδας, μας ξάφνιασε όταν αντικρίσαμε το… κατοικίδιό του! Μια αλεπού! Μέρα με την ημέρα την εξημερώνει και πλέον έχει γίνει η καλύτερη του φίλη!

Της Χρύσας Σαραντοπούλου


“Τι γυρεύει η αλεπού στο … Μάρδα;”

Ο Δημήτρης Μάρδας εξημέρωσε αλεπού και την έχει κατοικίδιο στο σπίτι του!

Στην αρχή ήταν η βραδινή του επισκέπτρια στο λαχανόκηπό του. Έμπαινε κρυφά τη νύχτα, έκλεβε φαγητό και έφευγε. Με την καλοσύνη της ψυχής του όμως κατάφερε να εξημερώσει το άγριο πλάσμα! Τώρα είναι η φίλη του που μπαίνει ακόμη και μέσα στο σπίτι του!

Ο Δημήτρης Μάρδας εξημέρωσε αλεπού και την έχει κατοικίδιο στο σπίτι του!

Μοιράζονται τα μυστικά τους, μαθαίνει ο ένας από τον άλλον, και … μας θυμίζουν τα λόγια από τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».

Ο ίδιος λέει:

Η ομορφιά της άγριας φύσης κοντά μας… με εξυπνάδα αξεπέραστη!!! Μαθαίνουμε παρακολουθώντας προσεκτικά πώς σκέπτεται ο πονηρός αλλά ευφυής… Ένα αξιαγάπητο πλάσμα της φύσης… η αλεπού των παιδικών μας παραμυθιών…

Ο Δημήτρης Μάρδας εξημέρωσε αλεπού και την έχει κατοικίδιο στο σπίτι του!

H αλεπού των παιδικών μας παραμυθιών… όπως την αποκαλεί «Ακούει τζαζ…, κλέβει φαγητό και φυσικά έρχεται πάντα στην ώρα της. Μας εγκαταλείπει όμως όταν μυρίσει χλωρίνη γιατί αντιπαθεί τη μυρωδιά που ακολουθεί το περπάτημα της κι έτσι φεύγει έξω από το σπίτι. Γλυκύτατη όμως.. και λαίμαργη, το κάτι άλλο!»

Ο Δημήτρης Μάρδας εξημέρωσε αλεπού και την έχει κατοικίδιο στο σπίτι του!

Πάντα όμως ξανάρχεται, επιστρέφει. Γιατί οι δυο τους πλέον έχουν αναπτύξει δεσμούς, εμπιστοσύνη. Το ημέρωμα είναι ο μυστικός κωδικός που ανοίγει την πόρτα για να επικοινωνήσουν δυο πλάσματα όσο διαφορετικά και αν είναι. Αλλά θέλει υπομονή και αγάπη στην καρδιά. Αυτό έκανε κι εκείνος με την αλεπού του, όπως μας λέει: «Σιωπή… και προσήλωση».

Εδώ “εξημέρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους” ο Μάρδας, με την αλεπού δεν θα τα καταφέρει;!!!

Ο Δημήτρης Μάρδας εξημέρωσε αλεπού και την έχει κατοικίδιο στο σπίτι του!

Οι άνθρωποι δεν έχουν πια το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθούν με την ουσία, με τα συναισθήματα, με τον εσωτερικό τους κόσμο, με την ίδια τη φύση, τη δημιουργία. Τρέχουν συνεχώς βιαστικοί. Τρέχουν και δεν παρατηρούν. Τρέχουν, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς κυνηγούν. Κι έτσι η ψυχή τους γίνεται πέτρα και η καρδιά τους παγώνει.

Το ημέρωμα είναι ιεροτελεστία.

Δείτε το βίντεο από την αυλή του κ. Μάρδα με την αλεπού του: 

Ο Δημήτρης Μάρδας έχει αποδείξει ότι ξέρει να δημιουργεί φιλικούς δεσμούς με τους άλλους.

Για τους άλλους είναι μια πονηρή, ύπουλη και κλέφτρα αλεπού για τον Δημήτρη Μάρδα πλέον είναι η αλεπού του. Γιατί αφιέρωσε χρόνο και αγάπη, αντιλήφθηκε τη γεμάτη σοφία ύπαρξή της, που παρατηρεί την ανθρώπινη κοινωνία και μέρα με την ημέρα ενισχύεται η εμπιστοσύνη της στον κ. καθηγητή.

Ο Δημήτρης Μάρδας εξημέρωσε αλεπού και την έχει κατοικίδιο στο σπίτι του!
Η αλεπού του Δημήτρη Μάρδα

Ο Δημήτρης Μάρδας είναι Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και έχει διατελέσει Αν. Υπουργός Οικονομικών, Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που συζητήθηκε πολύ… με τίτλο: “2015: Το ημερολόγιο του τρόμου” στο οποίο μιλάει για την διαπραγμάτευση του 2015 – “Η διαπραγμάτευση, ο εκβιασμός και το «παίγνιο» με το κρατικό ταμείο”.

Εδώ και ένα χρόνο ασχολείται μόνο με το Πανεπιστήμιο, τους φίλους του και τον λαχανόκηπό του! Ζει στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και απολαμβάνει τις ομορφιές της φύσης με ηρεμία και συνειδητότητα.

Μας δείχνει τις εικόνες που αντικρίζει καθημερινά πλέον και την αρμονία που έχει στη ζωή του:

Και φυσικά το τραπέζι του είναι πάντα γεμάτο με την δική του πραμάτεια!:

«Και η παραγωγή μας…για όλα τα πλάσματα της φύσης. Από το χωράφι στο… τραπέζι του κάθε ενδιαφερόμενου που ψάχνει… όπως κι η πονηρή αλεπού… η νέα γλυκιά μας φίλη!»


Διαβάστε ακόμη:

Δημήτρης Μάρδας «2015 Το ημερολόγιο του τρόμου»: Η διαπραγμάτευση, ο εκβιασμός και το “παίγνιο” με το κρατικό ταμείο

www.mardas.eu


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button