ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι πρώτες 3D διαβάσεις πεζών είναι στην Τήνο!

Τρισδιάστατες διαβάσεις έξω από όλα τα σχολεία

Οι πρώτες 3D διαβάσεις πεζών στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν στην Τήνο! 

Η διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο δημιουργώντας οφθαλμαπάτη!

Σύμφωνα με το cyclades24.grη ιδέα των τρισδιάστατων διαβάσεων ξεκίνησε από την Ινδία, όπου οι οδηγοί δεν φημίζονται για την προσοχή που δείχνουν και σκοπός τους ήταν να τους «τρομάζουν» ώστε να είναι πιο προσεκτικοί. Έπειτα εφαρμόστηκε στην Ισλανδία και τώρα η μόδα έφτασε και στην Ελλάδα!

Οι 3D διαβάσεις δημιουργήθηκαν με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την ασφάλεια στους δρόμους.
Η διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, με στόχο να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας στα σχολεία. Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.
3D διαβάσεις
Η Τήνος είναι η πρώτη περιοχή στη χώρα μας όπου ξεκίνησε η τρισδιάστατη διαγράμμιση σε όλα τα σχολεία και όχι μόνο, με την υποστήριξη του Γιώργου Κόγκου και του Νίκου Μινάρδου σχεδιάζοντας και υλοποιώντας την πρώτη 3D διάβαση πεζών, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Τήνου κ. Περιάλης Βαγγέλης.

Δείτε περισσότερες φώτο στο cyclades24.gr

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button