ΖΩΑ

Ρωσία: Το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τα ζώα

Το πρώτο εμβόλιο για ζώα είναι γεγονός και καταχωρίστηκε στη Ρωσία. Το Carnivac-Cov, σύμφωνα με το Reuters, δημιουργήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης (Rosselkhoznadzor).

Ήδη η Ρωσία έχει αναπτύξει τρία εμβόλια για τον κορωνοϊό που αφορούν τους ανθρώπους, με πιο γνωστό το Sputnik-V. Η Μόσχα έχει δώσει επίσης έγκριση για το EpiVacCorona και το CoviVac.

«Η κλινική δοκιμή του Carnivac-Cov, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, συμπεριέλαβε σκύλους, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, μινκ, αλεπούδες και άλλα ζώα. Τα αποτελέσματα των δοκιμών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι αβλαβές και δημιουργεί υψηλή ανοσία καθώς όλα τα ζώα που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα στον κορωνοϊό στο 100% των περιπτώσεων», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

Η ανοσία διαρκεί για έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό και η μαζική παραγωγή του Carnivac-Cov μπορεί να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο.

Είναι αρκετές οι χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά του. Πλην της χώρας μας, ενδιαφέρονται, επίσης, η Πολωνία, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και η Σιγκαπούρη.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button