ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Απομακρύνει εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα μηχανάκια ο Δήμος Αθηναίων

Ξεκίνησε να απομακρύνει εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα μηχανάκια ο Δήμος Αθηναίων. Περισσότερα από 800 δίκυκλα έχουν καταγραφεί από το Τμήμα Εγκαταλελειμμένων.

Έπειτα από καταγγελίες και επιτόπιους ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει η απομάκρυνση με γερανούς, από τα εγκαταλελειμμένα μηχανάκια, των δρόμων και των πεζοδρομίων.

«Δρόμοι και πεζοδρόμια που έχουν καταληφθεί, σε αρκετές περιπτώσεις εδώ και χρόνια, αδειάζουν και δημιουργούνται συνθήκες προσβασιμότητας για όλους και κυρίως για ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και γυναίκες και άνδρες που μεταφέρουν τα παιδιά τους με καροτσάκια»
ήταν η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης δημόσιου χώρου και της δημιουργίας θέσεων στάθμευσης. Στόχος του δήμου είναι μέσα στον επόμενο μήνα να έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 500 δίκυκλα από τις επτά Δημοτικές Κοινότητες. Παράλληλα γίνεται οργανωμένη προσπάθεια εντοπισμού και καταγραφής και άλλων εγκαταλελειμμένων δικύκλων.

«Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια να ελευθερώσουμε θέσεις στάθμευσης, τα πεζοδρόμια μας αλλά και να απομακρύνουμε εστίες μόλυνσης από τις γειτονιές μας. Είναι μια διαρκής προσπάθεια για τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, για τον σεβασμό στην καθημερινότητα των Αθηναίων», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα στην περιοχή τους.

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button