ΕΙΚΑΣΤΙΚΑΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δωρεάν ψηφιακή ξενάγηση σε αιγυπτιακό τάφο 5.000 ετών!!!

Ένα πραγματικά ιστορικό υπερθέαμα!

Οι φίλοι της Αρχαίας Αιγύπτου, μέσω του υπολογιστή τους, πλέον, μπορούν να ξεναγηθούν σε ένα από τα πιο σημαντικά ταφικά μνημεία της Αιγύπτου. Ο λόγος για τον τάφο της βασίλισσας Μερεσάνκ Γ΄.

Η ψηφιακή επίσκεψη είναι δωρεάν και ανακοινώθηκε από τις τουριστικές Αρχές της χώρας.

τάφο

Ένας από τους πλέον άρτιους τάφους της αρχαιότητας

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα εικονικά ταξίδια σε ιστορικές αιγυπτιακές τοποθεσίες που προωθούνται κατά τη διάρκεια του lockdown.  Ο Guardian, αναφερόμενος στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, κάνει λόγο για ένα «πραγματικό ταξίδι» σε έναν από τους πλέον άρτιους τάφους της αρχαιότητας, και καλεί τους αναγνώστες  να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στο καλοριφέρ για να έχουν μία ρεαλιστική αίσθηση της ερήμου.

τάφο

Η αρχική ανασκαφή στον τάφο πραγματοποιήθηκε το 1927 από τον Τζορτζ Άντριου Ρέισνερ του Χάρβαρντ, με τα ιερογλυφικά να «προδίδουν» ότι άνηκε στη Μερεσάνκ Γ΄, κόρη του πρίγκιπα Kawab και της Χετεφέρης Β΄, εγγονής του Χέοπα.   Ο Αμερικανός αρχαιολόγος εντυπωσιάστηκε από την ποιότητα των τοιχογραφιών. «Κανείς από εμάς δεν είχε δει κάτι παρόμοιο», έγραψε αργότερα.

Με μουσική επένδυση «Indiana Jones»

Στην άλλη πλευρά της εισόδου, υπάρχουν ανάγλυφες αναπαραστάσεις με κυνηγούς και υπηρέτες που προορίζονταν για να διατηρούν την ψυχή της Μερεσάνκ Γ΄ στην αιωνιότητα.

τάφο

Η βασίλισσα απεικονίζεται με λευκό πέπλο και σε εναγκαλισμό με την μητέρα της δυτικά από την είσοδο, ενώ στο βάθος βρίσκεται η μαύρη σαρκοφάγος της από γρανίτη. Σύμφωνα με τους αρχαίους Αιγύπτιους, στη δύση βρισκόταν η πύλη του θανάτου. O Guardian αναφέρει πως η μόνη μουσική που θα μπορούσε να συνοδεύσει το ταξίδι αυτό θα ήταν η μουσική επένδυση των ταινιών «Indiana Jones».

Δείτε εδώ και θα ξετρελαθείτε!!!

Άλλες ακόμη ψηφιακές ξεναγήσεις που προσφέρονται μία σε κοπτικό μοναστήρι, και μία ακόμη στη συναγωγή Ben Ezra.

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button