ΣΩΜΑ

Εμβόλιο το φθινόπωρο! Φιλόδοξο timeline από το Πανεπιστήμιο Οξφόρδης

Κορονοϊός : Καλά νέα για το εμβόλιο με ένα αισιόδοξο και φιλόδοξο σενάριο να το έχουμε μέχρι το φθινόπωρο του 2020 παρουσίασε σε δημοσίευμα του το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης! 

Η ικανότητά μας να προσδιορίσουμε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα επηρεαστεί από την ποσότητα μετάδοσης του ιού στον τοπικό πληθυσμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επισημαίνει το Πανεπιστήμιο.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν ένα εμβόλιο κατά του COVID-19, της πανδημία του κοροναϊού. Καλούν εθελοντές στο Ηνωμένο Βασίλειο για να λάβουν μέρος σε δοκιμές. Η ομάδα αναζητά μια ομάδα υγιών εθελοντών ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Τα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να συμμετάσχουν εθελοντικά εδώ: https: //covid19vaccinetrial.web.ox.ac …

Το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τονίζει: «Δουλεύουμε σκληρά για να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο κατά του Covid-19. Σήμερα καλούμε άτομα για να λάβουν μέρος σε κλινικές δοκιμές. Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα. Χρειαζόμαστε υγιείς εθελοντές ηλικίας 18-55 ετών, για να βοηθήσουμε στη δοκιμή της πιθανής αποτελεσματικότητάς του».

Στο δημοσίευμα του με τίτλο:

Πόσο καιρό θα χρειαστεί για την ανάπτυξη του εμβολίου της Οξφόρδης;

εξηγεί το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα που θέτει, με ορίζοντα το Φθινόπωρο του 2020, με κάθε επιφύλαξη καθώς αυτά τα χρονικά πλαίσια που παρουσιάζει αναλυτικά, υπόκεινται σε αλλαγές ανάλογα τις εξελίξεις.

Το δημοσίευμα ανάρτησε στον τοίχο του στο facebook ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης γράφοντας:

«Με κάθε επιφύλαξη ένα φιλόδοξο timeline για εμβόλιο μέχρι το φθινόπωρο! Μόλις το έλαβα από φίλους στα παλιά λημέρια μου στην Οξφόρδη!» και απαντώντας στα σχόλια για την επιστροφή στην κανονικότητα λέει ότι: «είναι νωρίς για ακριβείς εκτιμήσεις».

 

Δείτε το δημοσίευμα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ΕΔΩ:

How long will it take to get the Oxford vaccine to deployment?

 

 

Δείτε ακόμη:

Αισιοδοξία Τσιόδρα για ένα πολύ ελπιδοφόρο νέο φάρμακο από την Κίνα

Αισιοδοξία Τσιόδρα για ένα πολύ ελπιδοφόρο ένα νέο φάρμακο από την Κίνα

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button