ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φακόρυζο

Μια πολύ θρεπτική συνταγή!

Το φακόρυζο είναι πολύ θρεπτικό γιατί σε σύγκριση με τις σκέτες φακές, περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Οι φακές έχουν πρωτεΐνη αλλά τους λείπει ένα από τα βασικά αμινοξέα, το οποίο όμως υπάρχει στο ρύζι. Έτσι ο συνδυασμός φακής με ρύζι έχει την ιδιότητα να παρέχει καλύτερης ποιότητας πρωτεΐνη, ανεβάζοντας την διατροφική αξία του γεύματος!

Υλικά

  • 200 γρ. φακές
  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • ρίγανη
  • βασιλικό ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γεμίζουμε με νερό, ρίχνουμε τις φάκες και τις αφήνουμε να βράσουν. Κατόπιν, τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε για λίγο σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
  3. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το ρύζι, τις φακές, προσθέτουμε νερό, τις ντομάτες, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε, το μείγμα μπαχαρικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!

Φακόρυζο

της Χρύσας Σαραντοπούλου

Best News

Καλά Νέα / Καλές Ειδήσεις! – Θετική διάθεση / Θετικές Ειδήσεις! – good vibes / only good news!

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Η θάλασσα και οι λέξεις μου, ότι με ορίζει. Αθεράπευτα ρομαντική. Έχω ένα ονειροπόλο πνεύμα αλλά ξέρω να πατώ στη γη. Λατρεύω τους ανθρώπους που λένε αλήθειες, τα ζώα και τη φύση. Γελάω, χαμογελάω και σκέφτομαι θετικά. Ένα αθώο παιδικό βλέμμα μπορεί να με κάνει να αναθεωρήσω χίλια πράγματα στη ζωή μου. Παθιάζομαι με ένα χαμόγελο. Ηρεμώ με μια αγκαλιά και με μια ματιά στη θάλασσα. Ήμουν μια κάμπια, που τώρα είναι χρυσαλίδα και θέλω να γίνω πεταλούδα.
Back to top button
Close
Close