Συγχαρητήρια από την παγκόσμια ένωση Olympians προς την ΕΣΟΑ για τις δράσεις της

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Την εκτίμηση της διεθνούς κοινότητας των Olympians έτυχαν οι δράσεις της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες για όλο το προηγούμενο δύσκολο διάστημα της πανδημίας και της καραντίνας, όπως αποτυπώνεται στην επιστολή που έστειλε η Project Coordinator της World Olympians Association κα Ayako Ito προς την Πρόεδρο της ΕΣΟΑ κα Βούλα Κοζομπόλη και την Γενική Γραμματέα κα Ειρήνη Αϊνδιλή!

Πιο αναλυτικά η Project Coordinator της WOA κα Ayako Ito σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι εκτιμάει την σπουδαία και περιγραφείσα με αναλυτικές λεπτομέρειες δραστηριότητα της ΕΣΟΑ, την οποία θα κοινοποιήσει και στις Ενώσεις Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι άλλων χωρών, που έχουν παρόμοια κοινωνική προσέγγιση.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Από την πλευρά τους η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη και Ειρήνη Αϊνδιλή αντίστοιχα, σημείωσαν: “Η αναγνώριση του έργου της ΕΣΟΑ από τους συναδέλφους μας του εξωτερικού μάς χαροποιεί ιδιαίτερα και θα επιδιώξουμε την συνεργασία μαζί τους σε κοινές δράσεις για την προαγωγή του αθλητισμού, της παιδείας, της περιβαντολλογικής συνείδησης και της υγείας. Η προσφορά και η ενεργοποίηση όλου του Διοικητικού μας Συμβουλίου, των Διοικητικών μας Στελεχών και φυσικά των μελών μας, ήτοι των Ελλήνων Olympians στις δράσεις μας, αποτελούν την παρακαταθήκη για την επίτευξη των στόχων που ως Ολυμπιακό και Αθλητικό Κίνημα πρέπει να θέσουμε, ειδικά τώρα, στην εποχή του covid19″…

Αναλυτικά η «Αναφορά Πεπραγμένων της ΕΣΟΑ», που επέφεραν την αναγνώριση και της εκτίμηση της Wolrd Olympian Association

14 Μαρτίου ανακοινώνονται τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού, που εξελίχθηκαν στην πορεία στο κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους της οικονομίας, στην έμφαση στο υγειονομικό τομέα και στην επιβολή της “καραντίνας”. Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του πρωτοφανούς διμήνου αποφάσισε να ενεργοποιηθεί σε δράσεις προς αρωγή της κοινωνίας. Έτσι εκπόνησε την Εκστρατεία “Olympians Against Covid19”, μέσα από την οποία προέβει στις ακόλουθες δράσεις:

  • Κινητοποίηση των μελών της, ήτοι των Olympians της Ελλάδας και γενικά όλου του Αθλητικού Κινήματος (προπονητές, παράγοντες, αθλητικές ομάδες) ως προς την αναγκαιότητα του «να μείνουμε σπίτι» κατά τη διάρκεια της έξαρσης του ιού, μέσω social media καμπάνιας.

  • Δημιουργία Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης Αθλητών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής.

 

  • Εκπόνηση Δράσεων Εθελοντικής Αιμοδοσίας και με σύνθημα «Ο Αθλητισμός δίνει ζωή», προς υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

  • Δράση κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας, που κατά την διάρκεια της καραντίνας παρουσίασε αλματώδη αύξηση, με την εμπλοκή των Ελλήνων Olympians καθώς και σημαντικών φορέων του Ελληνικού Αθλητισμού και της Αθλητικής Δημοσιογραφίας.

  • Επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, τιμή στις μητέρες των Olympians με τον τρόπο που τους αρμόζει.

  • Σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας με τους Εθελοντές Θρακομακεδώνων-Αχαρνών και την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος για την προστασία της Πάρνηθας κατά την διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου και την ενεργοποίηση του κοινού στον αγώνα κατά των πνιγμών το φετινό καλοκαίρι.

  • Στην απαθανάτιση των παραπάνω δράσεων συνδράμει η Πανελλήνια Ένωση ΠΕΦΦΕΕ Photo Press Union, μέσα από την συνεργασία που ανέπτυξαν οι 2 φορείς “ώστε να αποτυπώνεται όλη η δράση που διεξάγεται προς όφελος της κοινωνίας”

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -