Τουρκία: Βρέθηκε άγαλμα γυναίκας 1.800 ετών στη Σμύρνη

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Τμήμα Ανασκαφών του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε ένα άγαλμα 1. 800 ετών στην αρχαία πόλη της Μητρόπολης, στην περιοχή Τόρμπαλι της Σμύρνης.

Ένα άγαλμα 1.800 ετών έφερε στη φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη Σμύρνη, όπως ανακοίνωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

 

Η αρχαία πόλη βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από τη Σμύρνη και 45 χιλιόμετρα από την Έφεσο. Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί ευρήματα από κλασική, ελληνιστική, ρωμαϊκή, βυζαντινή και οθωμανική περίοδο, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ανασκαφών που πραγματοποιεί το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Celal Bayar.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -