Aπλή ή ψηφιακή μαστογραφία; Εμείς ενημερωθήκαμε για τον ψηφιακό μαστογράφο της Affidea και σας τον συστήνουμε!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα
Ψηφιακή μαστογραφία: Η δημοσιογράφος Χρύσα Σαραντοπούλου με το BestNews βρέθηκε σε ένα από τα Διαγνωστικά Κέντρα της Affidea και συνομίλησε με τον ειδικό μαστολόγο κ. Χρήστο Λούμπια για την αξία του ψηφιακού μαστογράφου.

Γράφει η Χρύσα Σαραντοπούλου

Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί το όπλο κάθε γυναίκας ενάντια στον καρκίνο του μαστού! Η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί της αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας. Και η συμβολή της ενημέρωσης στην πρόληψη είναι καθοριστική.

Η σωστή πρόληψη ξεκινά από την ενημέρωση

Γι αυτό κι εμείς βρεθήκαμε σε ένα από τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου Affidea, γνωρίσαμε από κοντά τον υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο Senograph Pristina και συνομιλήσαμε με τον κατάλληλο άνθρωπο, τον ιατρό, ειδικό μαστολόγο κ. Χρήστο Λούμπια, ο οποίος μας λύνει όλες τις απορίες στη συζήτηση που θα δείτε στο βίντεο.

Πάντα αναρωτιόμουν όταν σκεφτόμουν ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνω για να με φροντίσω… ποια είναι η διαφορά της απλής από την ψηφιακή μαστογραφία. Η λογική λέει ότι σίγουρα θα εισέλθει σε εμένα λιγότερη ποσότητα ακτινοβολίας. Πολύ σημαντικό! Όμως τελικά δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα. Η επιστήμη λέει πολλά περισσότερα από αυτό και τις απαντήσεις όλες τις πήρα από τον κ. Λούμπια.

Οι Ψηφιακές Μαστογραφίες πραγματοποιούνται στα Ιατρεία Μαστού της Affidea, σε ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον όπου ένιωσα ασφάλεια και φροντίδα. Ο Ψηφιακός Μαστογράφος που διαθέτει ο όμιλος Affidea είναι μεγάλης ευκρίνειας, τεχνολογίας 3D, τρισδιάστατης δηλαδή απεικόνισης μαστού με Τομοσύνθεση, η οποία βοηθά στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και στην καλύτερη ανάλυση των ψευδώς θετικών ευρημάτων.

Aπλή ή ψηφιακή μαστογραφία; Εμείς γνωρίσαμε τον ψηφιακό μαστογράφο της Affidea και σας τον συστήνουμε!

Έχουμε λοιπόν μαστογραφίες καλύτερης ευκρίνειας, με πιο αξιόπιστα αποτελέσματα και με χαμηλότερη ακτινοβολία.

Η Affidea, ανταποκρινόμενη διαρκώς στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, διαθέτοντας σύγχρονα εργαστηριακά και διαγνωστικά τμήματα, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Γιατί τελικά είναι τόσο σημαντική η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού;

Η έγκαιρη διάγνωση, όταν μιλάμε για τη συχνότερη κακοήθεια που προσβάλλει τις γυναίκες, όπως επεσήμανε ο κ. Λούμπιας, συνιστά ακόμη και ίαση στον καρκίνο του μαστού!

Όταν μιλάμε για τον καρκίνο του μαστού μιλάμε για την συχνότερη κακοήθεια στις γυναίκες

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα έχουμε περίπου 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και παγκοσμίως 1 στις 8 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους θα νοσήσουν από καρκίνο του μαστού. Είναι η πρώτη αιτία θανάτου στο γυναικείο πληθυσμό.

*Με το ρεπορτάζ αυτό, στόχος μας δεν είναι να σας τρομοκρατήσουμε αλλά να σας ενεργοποιήσουμε!!! Όπως κι εγώ, έτσι και κάθε γυναίκα, όταν διαβάζει αυτά τα νούμερα μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Είναι δίπλα μας. Γι αυτό πρέπει όλες οι γυναίκες να είμαστε πλήρως ενημερωμένες και να πραγματοποιούμε προληπτικό έλεγχο.

Aπλή ή ψηφιακή μαστογραφία; Εμείς γνωρίσαμε τον ψηφιακό μαστογράφο της Affidea και σας τον συστήνουμε! Χρύσα Σαραντοπούλου

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Λούμπιας μας εξηγεί:

Πότε μια γυναίκα πρέπει να ξεκινήσει να κάνει μαστογραφία και κάθε πότε να επαναλαμβάνει τον έλεγχο; Σε ποια ημέρα του κύκλου πρέπει να γίνεται η μαστογραφία; Χρειάζεται κάποια προετοιμασία; Είμαι καλυμμένη με τη μαστογραφία; Και βεβαίως αυτοψηλάφιση σε μηνιαία βάση από εμάς τις ίδιες!

Δείτε το βίντεο:

Το μήνυμα του κ. Χρήστου Λούμπια προς όλες τις γυναίκες:

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ 
«Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», είχε πει ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, θέλοντας να υπογραμμίζει την αξία της πρόληψης!

Η Χρύσα Σαραντοπούλου με τον ειδικό μαστολόγο κ. Χρήστο Λούμπια στην Affidea

*Φωτογραφίες:

Γιώργος Αργύρης – Φωτογράφος

 

⇓ Δείτε το βίντεο και πάρτε μέρος στο Διαγωνισμό μας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Η Affidea προσφέρει 5 ψηφιακές μαστογραφίες στο πλαίσιο ενημέρωσης και πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Η Affidea προσφέρει 5 ψηφιακές μαστογραφίες

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -