ΖΩΑ

Εθελοντική εργασία για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας

O Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ

Εθελοντική εργασία για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας προσφέρει ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ. Κάθε καλοκαίρι παρακολουθεί καθημερινά 75 χιλιόμετρα παραλίων, προστατεύει 3.500 φωλιές και ενημερώνει περισσότερο από 200.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Με εθελοντική εργασία μπορείτε να βοηθήσετε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του, αλλά και να μοιραστείτε την εμπειρία αυτή με όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες. Τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ χρειάζονται ενθουσιώδεις και αφοσιωμένους εθελοντές που θα βοηθήσουν στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών. Κάθε πρόγραμμα συνεισφέρει με διαφορετικό τρόπο στις ανάγκες προστασίας ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής του.

Εθελοντική εργασία για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας μπορείτε να προσφέρετε:

  • Στις παραλίες ωοτοκίας της Καρέτα (Caretta caretta) στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη γίνεται συστηματική παρακολούθηση της αναπαραγωγής των μεγαλύτερων πληθυσμών στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Επίσης γίνεται προστασία φωλιών και ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση του κοινού.
  • Στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα Αττικής, θα συμμετέχεις στην καθημερινή λειτουργία του Κέντρου.
  • Στα ρηχά νερά του Αμβρακικού Κόλπου, στη βορειοδυτική Ελλάδα, γίνεται παρακολούθηση και συλλογή δεδομένων από ένα σημαντικό διατροφικό πεδίο θαλασσίων χελωνών. Οι χελώνες «συλλαμβάνονται» με τη μέθοδο του «ροντέο» από βάρκα, παίρνονται δεδομένα και μετρήσεις και αφήνονται πίσω στη θάλασσα μέσα σε λίγα λεπτά. Στο ίδιο πρόγραμμα, στις παραλίες της Πρέβεζας γίνονται έρευνες για φωλεοποίηση και δράσεις προστασίας φωλιών. Το πρόγραμμα εκτελείται από μέσα Ιουνίου μέχρι μέσα Αυγούστου κάθε χρόνο.

δείτε λεπτομέρειες εδώ : ΑΡΧΕΛΩΝ

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button