ΓΕΥΣΗ

Φανουρόπιτα με στέβια – θα γίνει ανάρπαστη!

 Γράφτηκε από την 

Η παράδοση θέλει να έχει μονό αριθμό υλικών. Συνήθως παρασκευάζεται με επτά, εννιά ή έντεκα υλικά!

Δεν περιέχει αυγά και τα βασικά υλικά είναι το λάδι, το αλεύρι και ο χυμός πορτοκαλιού.
Η πίτα προσφέρεται ως μια ευλαβική χειρονομία των πιστών για την εύρεση απολεσθέντων αντικειμένων αλλά και προσώπων ή να τους φέρει κάτι που επιθυμούν!

Υλικά

1 ποτήρι λάδι
500 γρ. αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι στέβια λευκή
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
½ κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα

½ ποτήρι σταφίδες μαύρες
1 ποτήρι σταφίδες ξανθές
1 σφηνάκι του λικέρ κονιάκ.

Για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Φύλλα βασιλικού
Φέτες πορτοκαλιού

 

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά (εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες).
Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα, για 50 λεπτά περίπου.
Βάζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – πρέπει να βγει στεγνό. Όταν κρυώσει καλά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Δείτε ακόμα: Φανουρόπιτα αφράτη και αρωματική!

Μια νηστίσιμη πίτα που φτιάχνεται στην μνήμη του Αγίου (27/08) αλλά και όλο το χρόνο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr






Σχετικά άρθρα

Back to top button