Η ιδανική άσκηση για την οστεοπόρωση από την personal trainer Ειρήνη Δανιήλ

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Ότι η άσκηση καθυστερεί την οστεοπόρωση είναι γνωστό. Αυτό που χρειάζεται να ξέρει ένα άτομο που έχει ήδη διαγνωστεί με οστεοπόρωση είναι ότι δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα άσκησης για αύξηση της οστικής πυκνότητας.

Γράφει η Ειρήνη Δανιήλ


Το ήμισυ των γυναικών και το ένα τέταρτο των ανδρών ηλικίας άνω των 50 ετών θα πάθουν κάποιο κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Η σωστή άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακατασκευή των οστών και στη μείωση της πιθανότητας κατάγματος.

Τα παρακάτω είδη άσκησης προτείνονται σε γυναίκες για πρόληψη της οστεοπόρωσης ή με εγκατεστημένη οστεοπόρωση.

Ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και το βαθμό οστεοπόρωσης κάποιες ασκήσεις δεν πρέπει να πραγματοποιούνται γι’ αυτό η άσκηση πρέπει να γίνεται μετά τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού και κάτω από την επιτήρηση του γυμναστή.

Στην περίπτωση των οστών, έχει βρεθεί ότι το περπάτημα είναι η ιδανική άσκηση για την οστεοπόρωση, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπισή της καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να γίνονται μικροκινήσεις στα οστά (όπως συμβαίνει με το περπάτημα) στη διάρκεια της άσκησης (ώστε να αυξηθεί η οστεοβλαστική δραστηριότητα – να δημιουργηθούν κατά κάποιο τρόπο νέα οστά).

Γυμναστείτε με ελεύθερα βάρη, χρησιμοποιήστε μηχανήματα στο γυμναστήριο ή κάντε ασκήσεις εδάφους για να κερδίσετε δύναμη. Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι είναι σημαντικό να σηκώνετε αρκετό βάρος για να δώσετε ώθηση στην ανάπτυξη των οστών. Για αυτόν τον λόγο, θα χρειαστεί να κάνετε λιγότερες επαναλήψεις με περισσότερα βάρη.

Αεροβικές ασκήσεις με βάρη, εκ των οποίων η πιο απλή μορφή είναι το βάδισμα, όπου εκτελείται αεροβική άσκηση και τα πόδια υποβαστάζουν το βάρος του σώματος.

Άλλες είναι ο χορός, το ανέβασμα της σκάλας, η χρήση του διαδρόμου και άλλων μηχανημάτων στο γυμναστήριο, ακόμα και η κηπουρική!

Αυτές οι ασκήσεις επιδρούν ευεργετικά κυρίως στα πόδια και στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης.

Οι ασκήσεις τόνωσης των μυών της ράχης δεν αυξάνουν άμεσα την πυκνότητα της οστικής μάζας, ωστόσο τα αποτελέσματα των ερευνητών έδειξαν πως η οστική πυκνότητα βελτιώθηκε σε όσες γυναίκες ακολούθησαν συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα το εν λόγω πρόγραμμα γυμναστικής.

Ειρήνη Δανιήλ

Personal trainer και Φυσικοθεραπεύτρια

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Δανιήλ

Η Ειρήνη Δανιήλ, γνωστή personal trainer και υπεύθυνη για τα κορμιά πολλών διάσημων, καθώς συνεργάστηκε με τη Μιμή Ντενίση, ενώ αυτή τη περίοδο ανάμεσα στα άτομα που  προπονεί είναι και η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου.

Οι Πάνος Καλλίτσης, Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Δαλάκα είναι μερικά από τα ονόματα που την εμπιστεύτηκαν. Από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και μέχρι σήμερα μετρά πολλές διακρίσεις, ούσα πρωταθλήτρια Ελλάδας στο έπταθλο, μέλος της εθνικής ομάδας, personal trainer και Φυσικοθεραπεύτρια.

Έχει το δικό της γυμναστήριο και το δικό της στούντιο στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πες αντίο στο λίπος στην κοιλιά – Η διατροφή και η γυμναστική που το καταπολεμούν

αντίο στο λίπος στην κοιλιά

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -